Braziliaanse Real daalt door economische prognose en Mexicaanse Peso zakt

12-09-2009 13:56
Na het bereiken van het hoogste niveau in een jaar ten opzichte van de Greenback deze week, is de Braziliaanse valuta gedaald als gevolg van een correctie doordat speculaties impliceerden dat de welvarendste economie van Zuid Amerika mogelijk niet bijdraagt aan een voortzetting van Real’s rally. De Mexicaanse Peso is gedurende deze week gestegen als gevolg van toegenomen risicobehoefte op internationale handelsmarkten, waardoor de vraag naar valuta’s van opkomende markten is toegenomen, terwijl de Peso vandaag is gedaald als gevolg van het standpunt van de oppositiepartij ten opzichte van nieuwe belastingen.

Economische prognose

Zelfs nadat een rapport impliceerde dat de Braziliaanse economie is gegroeid in het laatste kwartaal was de Real niet in staat om verder te stijgen nadat het eerder deze week het hoogste niveau in een jaar bereikte. Dit was het gevolg van een correctie en speculaties inzake de toekomst van de Braziliaanse valuta die een negatief effect hadden op de prognose voor de Real, die meer dan 1% is gedaald ten opzichte van de Greenback tegen het einde van de handelssessie van deze week.

Mexicaanse Peso zakt

Felipe Calderon, president van Mexico, kampt met moeilijkheden inzake het doorvoeren van een nieuwe reeks wetten in het land, waardoor de belasting op voedingsmiddelen en medicijnen zou stijgen, als onderdeel van de fiscale hervorming om Mexico’s begroting te herstellen. De oppositiepartij bevestigde dat zulke maatregelen onvoldoende steun zullen krijgen om goedgekeurd te worden, wat de resultaten van de Mexicaanse valuta vandaag negatief heeft beïnvloed.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Braziliaanse Real daalt door economische prognose en Mexicaanse Peso zakt' bijdraagt aan uw kennis.