Real stijgt door EU vertrouwen

23-08-2009 10:14
De Braziliaanse Real, de best presterende valuta onder de valuta’s van opkomende markten, is vandaag gestegen na positieve Purchasing Managers Index (PMI) rapporten, waardoor de aandacht van investeerders uitging naar risicovollere investeringen, vertrouwend op speculaties dat het economisch herstel al is begonnen.

EU vertrouwen

De Braziliaanse valuta kende een week van verliezen door diverse berichten, voornamelijk uit China en de VS, waardoor risicobehoefte onder handelaren is teruggekeerd, waarvan vooral de Japanse Yen heeft geprofiteerd doordat het wordt gezien als een veilige investering in tijden van onzekerheid. Nadat vorige week bleek dat de economieën van Duitsland en Frankrijk in het tweede kwartaal zijn gegroeid, zijn economen vandaag opnieuw verrast door de positieve productie- en dienstensectorcijfers. Vooral Duitsland boekte resultaten die de voorspellingen van specialisten ruimschoots overtroffen, waardoor wereldwijd een positief beurssentiment is ontstaan. Hierdoor zijn de valuta’s van opkomende markten, zoals de Zuid Afrikaanse Rand, gestegen aan het einde van de handelssessie van deze week.

Real stijgt

De Real zal mogelijk nog verder stijgen als het economisch herstel waar zo lang op is gewacht wordt bevestigd, terwijl de export, voornamelijk landbouwproducten en metalen ‘commodities’, als gevolg van de herstellende economie toeneemt. Handelaren investeren in ‘assets’ geprijsd in Réis om hogere winsten te incasseren, wat een positieve effect heeft op het vooruitzicht voor de Real.

Hoogste koers in 2 weken

De Canadese Dollar heeft vandaag de winsten van gisteren verder uitgebouwd als gevolg van gestegen optimisme wereldwijd inzake het zo lang verwachte economisch herstel, waardoor de prijzen van ‘commodities’, die de koers van de Loonie beïnvloeden, omhoog worden gestuwd.
Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), heeft vandaag bevestigd dat de mondiale recessie mogelijk ten einde loopt, waardoor een positief sentiment is ontstaan op commodity- en aandelenmarkten vandaag. Hierdoor is de vraag naar risicovollere investeringen toegenomen, terwijl de Greenback en Yen minder populair zijn geworden. De Loonie, één van de valuta’s die het meest wordt beïnvloed door aandelen, heeft vandaag de hoogste koers in twee weken aangetikt als gevolg van de golf van risicobehoefte van vandaag.

Yen zakt

De koers van de Japanse valuta is gezakt aan het einde van de handelssessie van deze week als gevolg van verbeterde cijfers inzake de Amerikaanse huizenmarkt, wat impliceert dat het meest welvarende land ter wereld eindelijk economisch reageert op de diepste recessie in decennia.
Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), heeft aangegeven dat de wereldeconomie herstellende is, terwijl risicobehoefte onder valutaspecialisten is gestegen als gevolg van een positief rapport inzake de verkoop van huizen in de VS. Hierdoor is de vraag naar hoger renderende investeringen toegenomen en is de aantrekkelijkheid van de Japanse valuta afgenomen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Real stijgt door EU vertrouwen' bijdraagt aan uw kennis.