Pond en Mexicaanse Peso stijgen verder

10-08-2009 14:11
Het Pond is opnieuw gestegen ten opzichte van de Euro en de Dollar doordat de industriële dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk is gestegen en doordat de Britse productie in juli harder is gestegen dan werd verwacht, waardoor het Pond is gestegen tot het hoogste niveau in 9 maanden. Nadat een rapport in de VS heeft aangetoond dat de industriële dienstverlening in de vorige maand sneller is gekrompen, is de Braziliaanse valuta voor het eerst sinds meer dan een week gedaald, doordat ongerustheid inzake de mondiale economie een negatieve invloed heeft op valuta’s van opkomende markten. De Mexicaanse Peso is gestegen tot het hoogste niveau in twee maanden nadat Moody’s bekend heeft gemaakt dat de vooruitzichten voor investeringen in Mexico stabiel zijn, waardoor de bezorgdheid over een mogelijke ‘downgrade’, voor het eerst sinds 1995, is afgenomen.

Pond stijgt verder

Het Pond Sterling stijgt mogelijk naar niveaus zoals die van voor de crisis doordat positief nieuws voor de Britse economie deze week is verschenen na maanden van achtereenvolgende dalende cijfers en een politieke crisis op de Britse eilanden. Vandaag heeft het Pond het hoogste niveau in 9 maanden bereikt ten opzichte van de Greenback en het hoogste niveau in een maand ten opzichte van de Euro, gevoed door Britse rapporten van deze week die aantoonden dat de cijfers van de Britse productie en industriële dienstverlening zijn gestegen, wat het Pond helpt om de kloof met de Euro te vergroten en om te stijgen ten opzichte van de meeste van de 16 meest verhandelde valuta’s, terwijl het Pond alleen daalt ten opzichte van opties met een extreem hoog rendement, zoals de Braziliaanse Real.

Sneller herstel

Analisten bevestigen dat het economisch herstel in het Verenigd Koninkrijk bewijst dat deze sneller herstelt dan de economieën in andere delen van Europa, wat de vraag naar het Pond stimuleert en waardoor de aantrekkelijkheid van de aandelenmarkten in Londen wordt vergroot. Het Pond zal een stijgend patroon laten zien bij verdere positieve berichten voor het Verenigd Koninkrijk, waardoor het Pond hoogstwaarschijnlijk zal stijgen ten opzichte van vooral de Greenback en de Japanse Yen, die worden beschouwd als ‘veilige valuta’s’ en als onaantrekkelijk in het huidige economisch scenario.

Real zakt

De Braziliaanse Real is voor het eerst in een week gedaald, nadat het de best presterende valuta was van de 16 meest verhandelde valuta’s in de Forex markt. In de VS is opnieuw onzekerheid met betrekking tot het herstel van de mondiale economie ontstaan als gevolg van oplopend banenverlies en gedaalde industriële dienstverlening, waardoor de sterke rally van de Real is beëindigd nadat het gedurende een week is gestegen ten opzichte van de Greenback.

Mexicaanse Peso stijgt

De Mexicaanse Peso is in de afgelopen weken samen met diverse andere valuta’s van opkomende markten gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Vandaag heeft Moody’s Investors Service bevestigd dat het huidig investeringsprofiel van Mexico stabiel is, waardoor twijfels zijn weggenomen dat het land mogelijk te maken krijgt met een ‘downgrade’, wat onmiddellijk heeft geleid tot een ‘bullish dag’ voor de Mexicaanse valuta.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond en Mexicaanse Peso stijgen verder' bijdraagt aan uw kennis.