Euro stijgt versus Dollar doordat stijgende aandelen risicobehoefte stimuleren

11-08-2009 13:12
De Euro is gestegen ten opzichte van de Dollar doordat stijgende Europese aandelen de vraag naar hoger renderende investeringen, zoals de Europese gemeenschappelijke valuta, hebben vergroot. De Euro is gedurende vijf dagen gedaald ten opzichte van de Dollar, maar is vandaag gestegen tot het hoogste niveau van deze maand ten opzichte van het Pond. De Dow Jones Euro Stoxx 50 Index is 0.6% geklommen, waarvan 40 componenten zijn gestegen, terwijl ook de Amerikaanse aandelenindex futures zijn gestegen. De Koreaanse Won is gedaald ten opzichte van de 16 meest verhandelde valuta’s nadat de Koreaanse centrale bank heeft aangegeven dat een ‘accommoderend’ monetair beleid zal worden voortgezet.

Stijgende aandelen

“De prijzen van aandelen bevinden zich opnieuw in een positief gebied en valutamarkten volgen dit voorbeeld,” zei Neil Mellor, een valutastrateeg voor Bank of New York Mellon Corp. in Londen. “De Euro stijgt als gevolg van stijgende aandelen.”

Euro

De Euro is gestegen tot $1.4170 om 9:44 a.m. in Londen, ten opzichte van $1.4140 gisteren in New York, nadat het 1.9% in vijf dagen is gedaald. De waarde van één Euro was 85.99 Engelse Pence ten opzichte van 85.80 Pence, nadat het is gestegen tot het hoogste niveau sinds 29 juli.
De waarde van één Euro was 137.20 Japanse Yen, ten opzichte van 136.46. De Japanse valuta is van 97.15 tot 96.80 per Dollar gestegen.

Beschikbaarheid kredieten

De Eurozone economie heeft een keerpunt bereikt en zal dit kwartaal beginnen te herstellen nadat de renteverlagingen door de Europese Centrale Bank (ECB) de beschikbaarheid van cash hebben verbeterd, volgens Bank of America-Merrill Lynch.

Recordlaagte

De in Frankfurt gevestigde Europese Centrale Bank begon de rente te verlagen in oktober toen Europa in de diepste recessie sinds de Tweedewereldoorlog terechtkwam. In de periode tussen het begin van de recessie in Europa en mei van dit jaar heeft de ECB de referentierente 3.25% verlaagd tot een recordlaagte van 1%. De doelrente van de Federal Reserve voor interbancaire leningen tussen 9:00 p.m. and 8:00 a.m. lokale tijd bedraagt nul procent.

Onzekerheden

De Zuid-Koreaanse Won is voor de derde dag gedaald ten opzichte van de Dollar, de langste negatieve reeks in bijna een maand, nadat de centrale bank de referentierente ongewijzigd heeft gelaten op een recordlaagte van 2%, terwijl gouverneur Lee Seong Tae heeft aangegeven dat er ‘onzekerheden’ bestaan over een herstel. “We zullen een accommoderend monetair beleid voortzetten zodat de economie kan herstellen in de komende maanden en financiële markten de stabiele trend kunnen voortzetten zoals in de afgelopen maanden,” zo vertelde Lee aan verslaggevers in Seoel vandaag.

Verwachtingen temperen

De Won is 0.9% gedaald tot 1,239.20 per Dollar nadat het zakte tot 1,243.95, het laagste niveau sinds 30 juli.
“Bank of Korea zal mogelijk de verwachtingen als gevolg van eerdere renteverlagingen temperen,” volgens Daniel Hui, een valutastrateeg voor HSBC Holdings Plc in Hong Kong. “Ook dat heeft mogelijk een negatieve invloed op de Koreaanse Won.”
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro stijgt versus Dollar doordat stijgende aandelen risicobehoefte stimuleren' bijdraagt aan uw kennis.