Dollar stabiel en Yen zakt door stijgende Aziatische aandelen

20-08-2009 11:02
De Dollar was donderdagmorgen in New York stabiel ten opzichte van andere belangrijke valuta’s en herstelde zich nadat het in de buurt was gekomen van het laagste weekniveau ten opzichte van de Sterling. Tijdens het begin van de Aziatische handelssessie van vandaag is de Yen gedaald als gevolg van gestegen aandelen in China en Zuid Korea. Hierdoor is een bepaalde mate van vertrouwen ontstaan waardoor de vraag naar hogere rendement investeringen is gestimuleerd, wat heeft geleid tot de verkoop van investeringen geprijsd in Yens.

Werkloosheidsaanvragen

Handelaren keken vooruit naar de gebruikelijke, wekelijkse werkloosheidsaanvragen voor de week die 15 augustus eindigde en die vandaag 8.30 uur a.m. ET zullen worden vrijgegeven.
Economen verwachten dat werkloosheidsaanvragen zijn gematigd tot 550.000. Handelaren kijken uit naar de resultaten van de US Leading Index van juli van de Conference Board, alsmede naar de resultaten van het onderzoek van Philadelphia Federal Reserve.
Positieve cijfers inzake een economisch herstel lijken te zijn afgenomen tijdens de afgelopen weken, maar een golf van optimistische cijfers zou hetzelfde enthousiasme zoals eerder deze zomer teweeg kunnen brengen, wat leidde tot scherp stijgende aandelen.

Dollar stabiel

De Dollar is nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de Euro en is dicht op het niveau van 1.4225 gebleven, terwijl het aantal belangrijke cijfers vanuit Europa spaarzaam was. Eerder in augustus bereikte de Dollar het laagste niveau in 8 maanden van 1.4446 voordat het stabieler werd.
De Greenback is licht gestegen tot 1.6480 ten opzichte van het Pond, nadat het tijdens de handel van afgelopen nacht in de buurt kwam van 1.6600; het laagste niveau in een week.

Detailhandelsverkoop gestegen

De Office for National Statistics heeft bekend gemaakt dat de Britse detailhandelsverkoop in juli 3.3% is gestegen ten opzichte van een jaar eerder, wat de grootste stijging sinds mei 2008 is. De stijging in juli was groter dan de verwachte 2.7%. Op maandbasis is het volume van de detailhandelsverkoop 0.4% toegenomen, wat overeenkomt met de verwachtingen. De Dollar is donderdagmorgen stabiel gebleven ten opzichte van de Yen, terwijl het woensdag daalde tot 93.66; het laagste niveau in een maand.

Niet-duurzaam herstel

Atsushi Mizuno, bestuurslid van Bank of Japan, heeft aangegeven dat het mondiale herstel zwak is en niet duurzaam zal zijn zonder de hulp van overheden en centrale banken.
Volgens beleidsmakers zal het mogelijke economische groeipercentage voor Japan lager liggen dan het percentage van 1% dat werd voorspeld door de centrale bank in april.

Yen zakt

Meerdere oorzaken hebben de daling van de Yen ten opzichte van de 16 meest verhandelde valuta’s veroorzaakt, terwijl aandelen wereldwijd zijn gestegen. Hierdoor is de MSCI World Index gestimuleerd en voor de tweede opeenvolgende dag gestegen, wat heeft geleid tot toegenomen vertrouwen onder investeerders wereldwijd. De Noorse Kroon was één van de best presterende valuta’s ten opzichte van de Yen vandaag, doordat een rapport in Noorwegen heeft bevestigd dat het land de recessie achter zich heeft gelaten. De Noorse economie is in het tweede kwartaal 0.3% gegroeid. De Zuid Koreaanse Won en de Zuid Afrikaanse Rand hebben het best gescoord ten opzichte van de Yen, terwijl het Pond is gedaald tot dichtbij het laagste niveau in een maand ten opzichte van de Japanse valuta, doordat detailhandelsverkoop in het Verenigd Koninkrijk voor de tweede maand is gestegen.

Correctie Yen

Valutaspecialisten hebben bevestigd dat de ontwikkelingen op de aandelenmarkten de Yen beïnvloeden richting het einde van deze week. De Yen is sterk gestegen aan het begin van de week als gevolg van pessimisme dat zich verspreid over markten, terwijl signalen zijn ontstaan dat de recessie wereldwijd voortduurt. De Japanse valuta krijgt mogelijk te maken met een correctie als gevolg van het feit dat aandelen momenteel stijgen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Dollar stabiel en Yen zakt door stijgende Aziatische aandelen' bijdraagt aan uw kennis.