Braziliaanse Real stijgt door rally in grondstoffen en bulkgoederen

04-08-2009 14:44
De Braziliaanse Real is vandaag voor de vijfde maand gestegen als gevolg van een rally in grondstoffen en bulkgoederen die een positieve invloed heeft op het Braziliaanse handelsoverschot en die buitenlandse investeerders naar de grootste economie van Latijns Amerika trekt. De Real is deze maand 4.7% gestegen, wat de vierde beste prestatie is van de 16 meest verhandelde valuta’s, na de Canadese Dollar, de Zweedse Krona en de Noorse Krone.

Rally

“Doordat de Braziliaanse economie in een sneller tempo groeit focussen buitenlandse investeerders zich op Braziliaanse aandelen en op Braziliaanse investeringen met een vast rendement,” zei Gerson de Nobrega, manager buitenlandse valuta’s voor Bando Alfa de Investimento SA in Sao Paulo. “De gestegen prijzen van grondstoffen en bulkgoederen hebben het Braziliaanse handelsoverschot ook gestimuleerd, wat een positief effect heeft gehad op de Real.”

Beste resultaat

De Real is 1% gestegen tot 1.8651 per Amerikaanse Dollar om 5:01 p.m. New York tijd, van 1.8830 gisteren. De Braziliaanse valuta is tot dusver in 2009 24% gestegen ten opzichte van de Dollar, wat het beste resultaat is van de 16 meest verhandelde valuta’s. De Real steeg zes opeenvolgende maanden tijdens de periode die mei 2007 eindigde.

IPO

Braziliaanse bedrijven hebben de toegenomen vraag van investeerders gebruikt voor emissies. BRF-Brasil Foods SA, de grootste voedselproducent van Brazilië, heeft extra aandelen uitgegeven ter waarde van R$ 5.29 biljoen ($2.82 biljoen) tijdens de emissie op 21 juli. Deze maand heeft ook Hypermarcas SA, een Braziliaanse producent van consumentenproducten, door middel van een emissie het aantal aandelen vergroot ter waarde van R$ 793.5 miljoen.
Buitenlandse investeerders hebben in juni bij de beursintroductie van Cia. Brasileira de Meios de Pagamento, de Braziliaanse affiliatie van Visa Inc. (VisaNet), 57% van de R$ 8.4 biljoen voor hun rekening genomen.

Grondstoffen en bulkgoederen

Het Braziliaanse handelsoverschot is tijdens het eerste half jaar van 2009 23.8% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2008 doordat in juni de export het hoogste niveau sinds november heeft bereikt als gevolg van de verbeterde vraag vanuit het buitenland naar grondstoffen en bulkgoederen. Het ministerie van handel verklaarde 1 juli dat Brazilië afgelopen maand een handelsoverschot had van $4.6 biljoen; het grootste sinds December 2006.
BNP Paribas strategen voorspellen dat het handelstekort in juli zal oplopen tot $3.6 biljoen, waardoor het totale handelstekort over de afgelopen 12 maanden zal stijgen van $27.5 biljoen tot $27.7 biljoen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Braziliaanse Real stijgt door rally in grondstoffen en bulkgoederen' bijdraagt aan uw kennis.