Zwakke cijfers economie VS raken Mexicaanse Peso

04-07-2009 15:20
De Dollar is deze week geëindigd met een stijging ten opzichte van alle zes belangrijke valuta’s doordat een nieuwe golf van negativisme, veroorzaakt door zwakke rapporten vanuit het Verenigd Koninkrijk en uit de VS, de vraag naar de veilige Greenback hebben gestimuleerd. De Mexicaanse Peso, een valuta die sterk afhankelijk is van de Amerikaanse economie, is voor het eerst in drie weken gedaald als gevolg van dalende werkloosheidscijfers vanuit de VS, waardoor de ongerustheid inzake de diepte van de Amerikaanse recessie is toegenomen.

Meer ontslagen dan verwacht

Valuta’s geassocieerd met grondstoffen en bulkgoederen, zoals de Australische Dollar, evenals valuta’s van opkomende markten, zoals de Zuid Koreaanse Won, hebben aanzienlijke verliezen geboekt ten opzichte van de Greenback, nadat uit een rapport is gebleken dat het aantal ontslagen in de VS groter is dan werd verwacht. Hierdoor is risicoaversie onder handelaren toegenomen, die onmiddellijk hogere rendement investeringen verkochten om investeringen te verwerven, geprijsd in Dollars, die betrouwbaarder zijn in tijden van onzekerheid. Zelfs de Japanse Yen, die vaak gezien wordt als een ‘vluchtvaluta’ in tijden van crisis, is er niet in geslaagd om de week positief af te sluiten ten opzichte van de Amerikaanse Dollar, doordat speculaties in Japan deze week suggereerden dat het land mogelijk 10% van zijn ‘public pension-reserve funds’ investeert in hogere rendement investeringen, hiermee de vraag naar de zekerheid van de Yen verdampend.

Onbepaalde tijd

Valutastrategen bevestigen dat deze reactie in de markten verwacht was in het geval dat de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers niet zouden verbeteren. De angst dat de mondiale recessie mogelijk voor onbepaalde tijd voortduurt was al aanzienlijk, en door negatieve cijfers zoals die van het rapport van deze week waarin meer ontslagen worden gesignaleerd, is risicoaversie onder handelaren gestegen tot hoge niveaus, die tot dan toe massaal investeerden in hogere rendement valuta’s, speculerend op een spoedig economisch herstel.

Eerste negatief resultaat

De Mexicaanse valuta heeft voor het eerst in drie weken een negatief resultaat geboekt; 0.3% dalend ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Ondanks dat het een lichte daling betreft, bewijst het dat de negatieve cijfers vanuit de VS van afgelopen week een negatief effect hebben gehad op de Peso. De bezorgdheid dat de VS, de belangrijkste handelspartner van Mexico, nog altijd een onbepaalde tijd nodig heeft om economische groei te bewerkstelligen is verder toegenomen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zwakke cijfers economie VS raken Mexicaanse Peso' bijdraagt aan uw kennis.