Yen en Dollar dalen door voorspellingen en speculaties

24-06-2009 16:43
De Japanse Yen, vaak gezien als de best presterende valuta in tijden van crisis, als gevolg van het investeringsprofiel van ‘toevluchtshaven’, is vandaag gedaald doordat de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) een onverwachte groei voor de aangesloten landen heeft voorspeld, hiermee de vraag naar hogere rendement investeringen stimulerend. De Amerikaanse Dollar heeft vandaag een zwakke dag gekend ten opzichte van valuta’s zoals de Euro en de Australische Dollar, als gevolg van speculaties over een vandaag te publiceren rapport dat een daling in de orders van duurzame goederen zal uitwijzen, hiermee de vooruitzichten voor de Greenback negatief stimulerend.

Groei OESO landen mogelijk 0.7%

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft vandaag bekend gemaakt dat de aangesloten landen volgend jaar waarschijnlijk 0.7% zullen groeien, na een negatieve voorspelling van 4.1% voor 2009. Door deze bevestiging is deze woensdag het vertrouwen inzake hogere rendement investeringen gestegen op aandelen- en valutamarkten, ondanks de negatieve cijfers voor het huidige jaar. Valuta’s die sterk worden geassocieerd met ruwe olie, zoals de Noorse Kroon en de Australische Dollar, zijn het meest gestegen ten opzichte van de Yen, die na dagen van spanning op de aandelenmarkten, een aanzienlijke rally heeft gekend in het begin van de week. De Greenback was één van de weinige valuta’s die is gedaald ten opzichte van de Yen doordat het zeer aannemelijk is dat een rapport vandaag een nieuwe daling in duurzame goederen orders in Noord Amerika zal laten zien.

Overgelaten aan risicobehoefte niveaus

De Yen is overgelaten aan risicobehoefte niveaus, volgens valutastrategen. Zonder dat er cijfers worden verwacht die richting een economisch herstel in de Aziatische landen wijzen, behoudens de al verwachte cijfers, wordt de Japanse Yen momenteel geleid door het vertrouwen onder investeerders en door de golven van risicoaversie en risicobehoefte. Het is lastig om de toekomstige richting van de Yen vast te stellen, totdat aandelen- en commodity markten een patroon laten zien.

Tweede daling in drie maanden

De Greenback is aanzienlijk gedaald ten opzichte van de meeste belangrijke valuta’s, doordat vandaag rapporten inzake duurzame goederen orders waarschijnlijk de tweede daling in drie maanden zullen aantonen, waardoor het vertrouwen onder investeerders om hun posities in de Amerikaanse valuta te behouden afneemt. De belangrijkste reden voor een eventuele daling in duurzame goederen orders is het feit dat investeringen in nieuwe outillage voor industrieën momenteel niet interessant zijn door de onzekerheid met betrekking tot de mondiale recessie, die nog steeds diverse sectoren van de economie aanzienlijk treft. Bovendien kunnen de duurzame goederen orders verder negatief beïnvloed worden na de herstructureringsplannen van bedrijven zoals Chrysler LLC en General Motors Corp. Ondanks het negatieve nieuws maakt de Federal Reserve vandaag wellicht bekend dat de recessie in de VS mogelijk verzwakt doordat de huizenmarkt tekens van herstel laat zien.

Specialisten bevestigen opnieuw dat de duurzame goederen orders slechts kunnen toenemen als er sprake is van solide tekens die wijzen op een stijgende consumentenvraag. Zolang hier geen sprake van is, zullen deze cijfers hoogstwaarschijnlijk de Greenback vooruitzichten voor de komende maanden negatief beïnvloeden.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Yen en Dollar dalen door voorspellingen en speculaties' bijdraagt aan uw kennis.