Aanzienlijke stijging Yen en Euro stijgt door Duits vertrouwen rapport

16-06-2009 14:08
De Yen is aanzienlijk gestegen ten opzichte van de belangrijkste ‘high-yielding’ valuta’s doordat de Aziatische aandelenmarkten zijn gedaald na speculaties over een rapport dat mogelijk aangeeft dat de Amerikaanse industriële productie vertraagt, wat risicoaversie onder handelaren aanwakkert.
Nadat de Euro dagenlang is gedaald ten opzichte van de Dollar, is de Euro vandaag gestegen ten opzichte van de Greenback nadat het Duitse economisch sentiment is toegenomen tot een hoger niveau dan werd verwacht, waardoor speculaties ontstonden over een spoedig economisch herstel in Europa en de vraag naar de Euro is toegenomen.

Yen stijgt na weken van dalingen

Nadat de meeste mondiale aandelenmarkten gisteren een zwakke dag hadden, is de Yen vandaag gestegen na diverse weken van dalingen, veroorzaakt door verbeterd vertrouwen onder investeerders, die hierdoor worden uitgedaagd om ‘higher-yielding’ posities te nemen in de aandelen- en valutamarkt. Door speculaties dat een rapport van vandaag zal laten zien dat de industriële productie in de VS voor de zevende maand is gedaald, is er opnieuw ongerustheid ontstaan inzake de Yen en de toekomst van de wereldeconomie. De Japanse Yen wordt beschouwd als een veilige investering en heeft vandaag de hoogste winsten in meer dan een week geboekt, gestuurd door een daling in risicobehoefte. Valuta’s geassocieerd met grondstoffen en bulkgoederen en van opkomende markten hebben de meest significante verliezen ten opzichte van de Japanse valuta geboekt.

Duitse ZEW indicator

Handelaren hechten veel waarde aan de Duitse ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung) indicator inzake het economisch sentiment omdat deze het belangrijkste economisch en financieel scenario voor Europa weergeeft. Deze indicator heeft vandaag het hoogste niveau in drie dagen bereikt, vooral gesteund door het economisch herstel dat in de eurozone landen gedurende de afgelopen twee maanden werd gepercipieerd. De Dollar is ook verzwakt door speculaties dat de BRIC leiders (Brazilië, Rusland, India, Canada) vandaag mogelijk de positie van de Greenback als belangrijkste wereld reservevaluta bespreken, waardoor er negatieve speculaties met betrekking tot de Dollar vooruitzichten zijn ontstaan. Door de onverwacht gunstige Duitse indicator zijn de speculaties met betrekking tot de Dollar toegenomen, hiermee een ‘bullish patroon’ stimulerend voor het valutapaar EUR/ USD, waardoor de nogal ‘bearish trend’ van vorige week wordt teruggedraaid.

Positieve indicator sceptisch beoordeeld

De positieve indicator inzake het economisch sentiment in Duitsland is door valutaspecialisten nogal sceptisch ontvangen, aangezien de meeste van hen van mening zijn dat, ondanks het scherp toegenomen vertrouwen vanaf het moment dat de eerste tekens van economisch herstel ontstonden, de situatie nog altijd verre van optimaal is en dat solide steun voor een volledig economisch herstel in Europa en in andere delen van de wereld nog altijd ontbreekt. Er zijn nog steeds vele factoren die het valutapaar EUR/ USD aan beide kanten beïnvloeden, waardoor het lastig is om de koers van het valutapaar te voorspellen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Aanzienlijke stijging Yen en Euro stijgt door Duits vertrouwen rapport' bijdraagt aan uw kennis.