Zware handelssessie Euro en Pond gestimuleerd door sterke bouwactiviteiten

05-05-2009 15:02
De Euro heeft afgelopen nacht na het bereiken van een niveau van 1.3441 een zware handelssessie beleefd terwijl handelaren anticiperen op het productieprijzen rapport. De inflatie indicator heeft aangetoond dat productieprijzen op jaarbasis met 3.1% zijn gedaald; de grootste daling in 22 jaar. Deze daling werd vooral veroorzaakt door een daling van 7.3% in energiekosten terwijl de daling van 1.7% in andere componenten aangeeft dat prijzen over de hele breedte zijn verlaagd. Het sombere inflatierapport heeft niet geleid tot een verdere daling van de Euro, die zich heeft hersteld en is gestegen na het bereiken van het laagste dagniveau van 1.3321 nadat de cijfers bekend werden gemaakt.

ECB: geen deflatiezorgen

Europese bedrijven zijn gedwongen om prijzen te verlagen ten gunste van de consument die afwachtend blijft wat betreft het uitgeven van geld terwijl de recessie in de eurozone verder verdiept. De ECB heeft opnieuw ontkend dat men zich zorgen maakt over deflatie aangezien men verwacht dat prijsdruk zal terugkeren aan het einde van het jaar. Mogelijk zal de ECB tijdens de beleidsbijeenkomst van donderdag de mogelijkheid tot het initiëren van niet-standaard maatregelen nader bestuderen. Lucas Papademos, vicepresident van de ECB, vertelde maandag dat de geldmarkt interventies door de Europese Centrale Bank hebben bijgedragen aan het behouden van een redelijke kredietstroom, wat er op kan duiden dat men overweegt om deze initiatieven uit te breiden.

PMI construction reading overtreft verwachtingen

Het Pond heeft een niveau van 1.5115 bereikt, gestimuleerd door de PMI construction reading van april die is gestegen tot 38.1; het hoogste niveau sinds september 2008. De ‘reading’ heeft de verwachting van 31.9 overtroffen, wat een teken kan zijn dat de vraag naar nieuwe bouwactiviteiten toeneemt en geeft aan dat consumenten en bedrijven toegang verkrijgen tot de benodigde gelden op de versoepelende kredietmarkten. Het Pond Sterling profiteert verder van het toenemend, algeheel optimisme en van de ‘green shoots’ in China en in de VS. Als de Britse cijfers verder kleur bekennen zal het Pond mogelijk verder ondersteuning vinden. Het valutapaar GBP/ USD is boven 4/16 van 1.5070 gekomen waardoor 1/8 van 1.5375 het volgende doel is voor het valutapaar.

Greenback onder druk als gevolg van toenemend optimisme

De Dollar blijft onder druk liggen terwijl door toenemend optimisme de vraag naar meer risicovolle ‘assests’ toeneemt, waardoor de verliezen van dit jaar tijdens de handel van gisteren zijn gecompenseerd door de S&P 500. Echter, we zouden vandaag een ‘retracement’ kunnen zien als handelaren op zoek zijn naar winsten waardoor de Greenback mogelijk ondersteuning vindt. Verwacht wordt dat het ISM non-manufacturing rapport een verbetering laat zien van 40.8 tot 42.0 aangezien toenemend consumentenvertrouwen mogelijk heeft geleid tot een stijgende vraag. Een verbetering in de dienstensector indicator zou een positief effect kunnen hebben op de groeivooruitzichten. Handelaren zullen zich richten op het werkgelegenheid component dat met 32.3 het laagste niveau sinds oktober liet aantekenen. Een toename van het aannemen van personeel zou verwachtingen met betrekking tot het banenverlies in april kunnen verminderen wat vrijdag bekend zal worden gemaakt door middel van het non-farm payroll rapport.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zware handelssessie Euro en Pond gestimuleerd door sterke bouwactiviteiten' bijdraagt aan uw kennis.