Russische Roebel en Canadese Dollar stijgen

20-05-2009 15:12
De Russische Roebel is vandaag ten opzichte van de Amerikaanse Dollar gestegen tot het hoogste niveau sinds 14 januari als gevolg van de huidige olieprijzen die nog steeds impliceren dat de devaluatie van december – januari te sterk was.
De Canadese Dollar (CAD) is vandaag voor de tweede opeenvolgende dag gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en de Euro door fluctuerende aandelenmarkten wereldwijd, terwijl de olieprijs is gestegen tot dichtbij $60 per vat.

Hoge olieprijs moet Roebel ondersteunen

De Roebel is ook gestegen ten opzichte van de Euro en heeft het hoogste niveau sinds 26 januari bereikt ten opzichte van de munteenheid van de Europese Economische en Monetaire Unie. De Russische Roebel is één van de valuta die voor 55% uit Amerikaanse Dollars bestaat en voor 45% uit Euros. De prijs van een vat olie bedraagt op dit moment $60, wat een hoog prijsniveau is, mits deze prijs niet wordt vergeleken met die van medio 2008; $150 per vat, dat definitief ondersteuning moet geven aan de Russische munteenheid.

Bank of Russia verplicht tot opkopen surplus

Momenteel ziet de Bank of Russia zich genoodzaakt om het surplus aan Dollars en Euros op de binnenlandse markt op te kopen om zo de Roebel boven 36.95 te houden ten opzichte van de ‘commodity valuta’. Dit om te voorkomen dat de Roebel verder stijgt. Van de andere kant zal de overheid eventueel op het juiste moment de valuta versterken ter bescherming tegen de mogelijk hoge inflatiegolf in de herfst om zo over extra mogelijkheden te beschikken in het geval van stijgende prijzen.

Loonie stijgt ten opzichte van alle belangrijke valuta

De Loonie, zoals de Canadese munteenheid vaak wordt genoemd, is een ‘commodity currency’ die gedoemd is om te stijgen als de wereldeconomie verbetert. De CAD is gisteren gestegen ten opzichte van alle belangrijke valuta, met uitzondering van het Britse Pond, na de nog grotere stijging van maandag, terwijl de oliecontracten van juni boven $60 per vat zijn uitgekomen op de New York Mercantile Exchange (NYMEX).

‘Safe-haven’ valuta gedoemd om te dalen

Analisten zien geen andere manier voor de valuta om te reageren als de crisis verder verzwakt. Valuta zoals de Canadese Dollar zullen moeten stijgen, terwijl de ‘safe-haven’ Dollar en Yen zullen moeten dalen. Het is verstandig om te speculeren op een daling van het valutapaar USD/ CAD en op stijging van het valutapaar USD/ CAD als je uitgaat van het snelste herstel van de wereldeconomie.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Russische Roebel en Canadese Dollar stijgen' bijdraagt aan uw kennis.