Indiase Roepie daalt als gevolg van onvoorspelbare verkiezingen

14-05-2009 14:24
De Indiase Roepie is vandaag gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar; de tweede ‘bearish’ dag als gevolg van de parlementaire verkiezingen in het land, die de uiteindelijke winnaar, die de nieuwe regering gaat vormen, moeilijk laten voorspellen. De Japanse Yen is vandaag gestegen, na een niet bijster goede Aziatische handelssessie, op het moment dat de marktpartijen ‘veilige’ assets en valuta prefereerden en reageerden op het rapport van de Britse centrale bank inzake inflatie.

Opmars van ‘high-yielding assets’


Nadat de Indiase valuta het meest heeft geprofiteerd van de recente opmars van de ‘high-yielding assets’ heeft het nu te kampen met de dubbele impact van de verhoogde wereldwijde risicoaversie en lijdt het onder de huidige verkiezingen. De Roepie heeft vandaag voor de eerste keer in twee maanden een niveau van 50 Dollar bereikt doordat handelaren dachten dat de winnende partij een uitgebreide coalitie zou moeten vormen met kleinere partijen om zo een regering te vormen. Volgens het laatste nieuws zal de huidige regerende coalitie, geleid door het Indiase National Congress, het niet veel beter doen dan de oppositie die wordt geleid door de Bharatiya Janata partij.

Meer onzekerheid


Analisten zijn van mening dat de verkiezingen de toch al risicovolle en moeilijk te voorspellen Indiase markt nog onzekerder zullen maken. De fundamentele statistieken vanuit India impliceren slechte tijden voor binnenlandse bedrijven en bieden de valuta niets ‘bullish’. Mogelijk houdt de zwakte van de Roepie gedurende de komende weken aan.

Economie zal herstellen maar waarschijnlijk langzaam


Het rapport van de Bank of England, dat bekend is gemaakt op de persconferentie van vandaag, impliceert dat een toename van de consumentenbestedingen mogelijk vrij lang op zich laat wachten. Het was over het algemeen pessimistischer en het gaf de handelaren geen aanwijzingen dat het wereldwijde financiële systeem normaliseert. Het hele rapport werd samengevat door te stellen dat de economie uiteindelijk zal herstellen maar dit proces vergt mogelijk veel tijd.

BoE meer ‘bearish’


De Japanse Yen is gestegen ten opzichte van de Euro, het Pond en heeft het hoogste niveau sinds 28 april bereikt ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Analisten hebben aangegeven dat de BoE meer ‘bearish’ is gebleken dan de markten hadden verwacht. Dat feit heeft veel van de risicohongerige hoop begraven en zal waarschijnlijk leiden tot een uitgebreidere correctie van de ‘high-yielding assets’, inclusief de valuta die gedurende de afgelopen jaren zijn gestegen ten opzichte van de Yen in ‘carry trade’.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Indiase Roepie daalt als gevolg van onvoorspelbare verkiezingen' bijdraagt aan uw kennis.