Euro stijgt ten opzichte van Dollar en Pond stijgt tot hoogste niveau in 4 maanden

12-05-2009 13:23
Na de bevestiging door de beleidsmakers van de Europese Centrale Bank dat de rente ongewijzigd blijft, heeft de Euro het hoogste niveau in 7 weken bereikt ten opzichte van de Dollar. Het Pond is gestegen tot het hoogste niveau in 4 maanden van 1.5300 als gevolg van de beter dan verwachte industriële- en productiecijfers. Productie is gedaald met -0.1%, wat de laagste daling is in meer dan een jaar, waardoor de totale industriële productie met 0.6% is gedaald, terwijl 0.9% werd verwacht.

General Motors failliet?

De Euro heeft het hoogste niveau in twee maanden bereikt ten opzichte van de Dollar, nadat uit een rapport, dat werd gepubliceerd in China, bleek dat ‘urban fixed-asset’ investeringen de grootste stijging in twee jaar hebben laten zien, waardoor het vertrouwen en de vraag naar ‘higher-yielding’ valuta en naar de Euro is toegenomen. Behoudens het ECB rentebeleid, waardoor de Euro ten opzichte van de Dollar is gestegen de afgelopen weken in de VS, is het aannemelijk, volgens stafmedewerkers van General Motors, dat de grootste Amerikaanse autoproducent failliet gaat als gevolg van de kritieke financiële situatie.

Rigoureuze maatregelen door ECB?

Speculaties dat de beleidsmakers van de ECB niet het voorbeeld van de centrale banken van andere belangrijke economieën volgen, voor wat betreft rigoureuze maatregelen zoals die in Japan, hebben een positief effect op de Euro. Het ongewijzigd laten van de rente impliceert een bepaald niveau van zekerheid waardoor het vertrouwen onder handelaren is toegenomen voor wat betreft het kopen van ‘assets’ in Euros, met als gevolg dat de Dollar daalt. Totdat er geen harde bewijzen zijn dat de Amerikaanse economie daadwerkelijk herstellende is, zal de Euro niet snel onder $1.30 komen.

Handelsbalans Groot-Brittannië daalt

De handelsbalans van Groot-Brittannië is gedaald van -7.250 biljoen tot -6.589 biljoen doordat de import meer is gedaald dan de export. Uit het rapport blijkt dat de export van buiten Europa is gestegen wat een teken kan zijn dat het herstel in de VS en in China een wereldwijde impact heeft.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro stijgt ten opzichte van Dollar en Pond stijgt tot hoogste niveau in 4 maanden' bijdraagt aan uw kennis.