Euro behoudt ondersteuning volgend op recorddaling in detailhandelsverkoop

06-05-2009 10:22
De Euro is tijdens de Aziatische handelssessie gedaald tot 1.3250 als gevolg van het nieuws dat de Bank of America $34 miljoen nodig heeft. Later heeft de Euro ondersteuning gevonden vooruitlopend op de eurozone detailhandelsverkoop cijfers van maart. Consumptie in de eurozone is gedaald met een record van 4.2% ten opzichte van vorig jaar terwijl een daling van 2.6% werd verwacht. Consumenten hebben 5.2% minder uitgegeven aan voedsel terwijl men verder bezuinigt en de recessie verder verdiept. Echter, de daling van 0.6% in maart kwam niet als een verassing gezien het feit dat arbeidsvoorwaarden verder verslechteren, vooral in Duitsland; de grootste eurozone economie.

Vooruitzichten wereldwijde economie verbeteren – Aanstaand rentebesluit stimuleert Euro

De zwakke detailhandelsverkoop frustreert de verbeterde eurozone sentiment ‘readings’ waardoor het voor de ECB een nog lastiger karwei wordt. De centrale bank stelt liever eerst vast of de vorige maatregelen van invloed zijn op de groei waardoor men zich kan onthouden van het verlagen van de benchmark rente tot een recordlaagte van 1.00%. Echter, de inflatie en groei risico’s blijven ‘to the downside’ en terwijl de recessies in de VS en in het Verenigd Koninkrijk lijken te vertragen, staat de commissie onder druk om bij te blijven wat betreft de beleidsmaatregelen. Het aanstaand rentebesluit heeft de Euro positief beïnvloed gezien de ondersteuning die het vond door het verbeterd vooruitzicht voor de wereldwijde economie. Ondanks dat het valutapaar EUR/ USD mogelijk daalt op basis van het rentebesluit is er aanzienlijk ‘support below’ in de vorm van de 100-Day en 20-Day SMA’s op het niveau van 1.3200/ 180. Een test van het 200-Day SMA van 1.3485 ligt in de lijn der verwachting als beleidsmakers zich onthouden van het nemen van niet-standaard maatregelen en zich beperken tot het verlagen van de rente met de verwachte 25 bps.

Grootste daling op jaarbasis van de Halifax house price reading – Dienstensector indicator stijgt

Het Pond is gedaald tot 1.500 tijdens de Aziatische handelssessie maar toenemende ondersteuning werd versterkt door de beter dan verwachte PMI service reading waardoor het Pond Sterling is gestegen tot 1.5120 ten opzichte van de Dollar. De dienstensector indicator is in maart gestegen van 45.5 tot 48.7 doordat ‘new business’ is toegenomen van 44.1 tot 48.2. De sector zal verder inkrimpen maar nadert het ‘50 boom/ bust’ niveau en heeft de verwachtingen van 46.6 overtroffen. Echter, niet alle cijfers zijn positief, wat blijkt uit de Halifax house price reading die de grootste daling op jaarbasis sinds 2002 van 17.7% heeft laten zien. Zolang de situatie van de huizensector somber blijft zal ‘upside potential’ voor het Verenigd Koninkrijk beperkt blijven en zal het risico groter worden dat de recente pogingen om groei te stimuleren een beperkt effect hebben. De groeivooruitzichten zijn al beperkt door de stijgende belastingdruk voor de Britten. Mogelijk vindt het Pond ondersteuning op de korte termijn als de Britse economie profiteert van de pogingen van de centrale bank. Verwacht wordt dat de Bank of England standvastig zal zijn voor wat betreft het rentebesluit van morgen aangezien er weinig opties overblijven om groei te stimuleren

Banenverlies particuliere sector minder dan verwacht

Het aanstaand ADP werkgelegenheid rapport zou vandaag kunnen leiden tot aanzienlijke volatiliteit aangezien de indicator een nauwkeurige voorspeller is geworden van het aandachtiger bekeken non-farm payroll rapport. Verwacht wordt dat de economie 645,000 banen heeft verloren in de particuliere sector, wat aanzienlijk minder is dan de 742,000 van een maand eerder. Een beter dan verwacht resultaat zou verder bouwen op het optimisme voor de Amerikaanse economie en zou risicobehoefte kunnen stimuleren en van invloed kunnen zijn op de Dollar. De Greenback is onder druk gekomen tijdens de Europese handel na de stijging tijdens de Aziatische handelssessie doordat markten verder kijken dan de resultaten van de ‘bank stress test’ van morgen. Echter, handelaren in de VS blijven mogelijk voorzichtig, wat de Dollar mogelijk stimuleert.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro behoudt ondersteuning volgend op recorddaling in detailhandelsverkoop' bijdraagt aan uw kennis.