Dollar daalt door krediet rating angst

22-05-2009 13:32
De Dollar is tot het laagste niveau sinds begin januari gedaald ten opzichte van de Euro doordat het S&P credit rating bureau de Britse rating vooruitzichten heeft bijgesteld en handelaren vrezen dat de VS hetzelfde lot wacht.
De Nieuw-Zeelandse Dollar is gisteren voor de vierde opeenvolgende dag gestegen ten opzichte van de Amerikaanse Dollar en voor de tweede dag ten opzichte van de Australische Dollar, gesteund door de aanwijzingen dat de wereldwijde recessie afzwakt.

Mogelijke credit rating ‘downgrade’

De Euro is vandaag gestegen ten opzichte van zowel de Amerikaanse Dollar als het Britse Pond doordat de mogelijke credit rating ‘downgrade’ één van de slechtste gebeurtenissen is voor de ‘debt-relying’ economieën en valuta van zowel de VS als het Verenigd Koninkrijk. Ook de Japanse Yen is gestegen ten opzichte van de Dollar en het Pond, gestimuleerd door het commentaar van de Japanse minister van financiën, Kaoru Yosano, dat de overheid de valuta interventie niet zal gebruiken om de Yen laag te houden.

Britse AAA credit rating vooruitzicht van ‘stabiel’ naar ‘negatief’

Standard & Poor’s heeft gisteren het Britse AAA credit rating vooruitzicht gewijzigd van ‘stabiel’ naar ‘negatief’. Ondanks dat sommige analisten geloven dat het de nodige tijd in beslag zal nemen en dat waarschijnlijk een echte ‘downgrade’ van de Britse rating nodig zal zijn voordat het Amerikaanse rating vooruitzicht de status ‘negatief’ krijgt, zijn de ‘Dollar bulls’ dicht genoeg bij paniek. Een ‘downgrade’ van een rating betekent minder aantrekkelijke overheidsobligaties, wat een minder aantrekkelijke munteenheid tot gevolg heeft en een grote kans dat de centrale bank het benodigde geld moet bijdrukken.

Krimp Aziatische regio minder dan verwacht

Ook de Australische Dollar is verder gestegen ten opzichte van de Greenback en de Yen als gevolg van aanzienlijk gestegen goederenprijzen afgelopen week. De Aziatische regio heeft een aanzienlijk mindere daling in de economie laten zien dan de markt strategen vooraf dachten, wat de ontwikkelde economieën van Australië en Nieuw Zeeland heeft geholpen bij de toestroom van fondsen. De immigratie naar Nieuw Zeeland is ook gestegen tot het hoogste niveau in vijf jaar.

Serieuze ‘uptrend’ goud en zilver

Zowel goud als zilver heeft de afgelopen drie dagen een serieuze ‘uptrend’ laten zien en de ‘Aussie’ handelt momenteel boven het belangrijke weerstandsniveau ten opzichte van de Amerikaanse Dollar, terwijl de ‘Kiwi’ zulke niveaus langzaam nadert. Als je ‘bullish’ bent voor wat betreft goederen dan moet je ook ‘bullish’ zijn voor wat betreft de AUD en de NZD, volgens analisten.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Dollar daalt door krediet rating angst' bijdraagt aan uw kennis.