Sterling en pond stijgen ondanks gesloten Europese markten

13-04-2009 14:12
Tijdens de handelssessie van afgelopen nacht heeft de euro een niveau van 1.3216 bereikt doordat het is begonnen een ‘bid tone’ te verkrijgen nadat het laagste niveau tijdens de Aziatische handelssessie 1.3126 bedroeg. De euro behoudt de status van high-yielding valuta en heeft steun gevonden als gevolg van toenemend optimisme, hoewel de Europese Centrale Bank de benchmark rente heeft verlaagd tot 1.25% tijdens de laatste beleidsvergadering. Volgens president Trichet zal de ECB tijdens de volgende bijeenkomst de rente niet wijzigen maar zal het wel niet-standaard maatregelen overwegen. De Europese economie verslechtert verder en daarom nemen speculaties over meer maatregelen door de ECB toe, waardoor het valutapaar mogelijk negatief wordt beïnvloed. Het 100-Day SMA blijft technische steun toevoegen aan het valutapaar EUR/ USD. Als het valutapaar onder dit niveau komt kan het leiden tot een daling tot onder 1.2500. Ondanks een lege economische kalender en gesloten markten in Londen is het pond ten opzichte van de dollar gestegen tot 1.4750. Als gevolg van een gebrek aan belangrijke fundamentele cijfers deze week, is een aanzienlijke volatiliteit niet te verwachten. Om die reden zou prijsactie gestimuleerd kunnen worden door het bredere thema van risicobehoefte. Rentepercentage verwachtingen zouden geen probleem moeten zijn, wat wordt aangetoond door het feit dat de ECB de benchmark rente van 0.50% niet heeft gewijzigd en door de vooruitzichten dat het mogelijk twee maanden zal duren voordat het huidige kwantitatieve versoepeling plan is afgerond. Het 100-Day SMA blijft het valutapaar GBP/ USD stimuleren op 1.4552 en het bijna overschrijden van het 20-Day SMA bewijst een nieuw bullish signaal voor het valutapaar.

Amerikaanse binnenlandse groei gestimuleerd?


Na de eerdere verliezen van de dollar heeft het steun gevonden nadat Amerikaanse markten de handel hebben hervat na het Paasweekend. Veel handelsbureaus zullen niet volledig bemand zijn, wat kan leiden tot minder volume. Doordat de economische kalender leeg is zullen er vandaag geen risico evenementen zijn. Verwacht wordt dat de advance retail sales cijfers van morgen zullen resulteren in een winst van 0.3%. De huidige trend van verbeterde fundamentele cijfers zouden kunnen worden versterkt door een verbeterde consumptie. Binnenlandse groei kan gestimuleerd worden door versoepelende kredietvoorwaarden, de stabiliserende huizenmarkt en door stijgend optimisme. Toch zou de ‘earnings calendar’ een duidelijk beeld kunnen geven van een mogelijk economisch herstel en duidelijkheid kunnen verschaffen omtrent de potentiële vraag. Hoe dan ook, markten anticiperen al op de publicatie van de Goldman Sachs rapporten van morgen. De greenback kan op korte termijn zwak zijn en aandelenmarkten zouden de stijging van afgelopen week kunnen doorzetten als er meer indicaties van stijgende winsten zijn.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Sterling en pond stijgen ondanks gesloten Europese markten' bijdraagt aan uw kennis.