Pond verzwakt na opmerking voormalige Brits Treasury Adviser

27-04-2009 14:32
Het Pond Sterling heeft een slechte start van de week beleefd nadat voormalig Brits Treasury Adviser Roger Bootle heeft aangegeven dat een depressie voor de nationale economie mogelijk op komst is gezien de dalende huizenprijzen. De Yen heeft de handel van afgelopen nacht gedomineerd omdat het de ‘safe-haven’ status heeft teruggewonnen doordat het mogelijk ‘swine flu’ pandemie voorzichtige investeerders afwachtender heeft gemaakt.

Investeerders verliezen vertrouwen in Britse economie


Het Pond is ten opzichte van de Euro, Dollar en de Zwitserse Franc gedurende twee dagen gedaald door diverse oorzaken. Het rapport van Hometrack Ltd. heeft aangetoond dat de prijzen van onroerende goederen voor de negentiende opeenvolgende maand zijn gedaald, waardoor investeerders vertrouwen in de Britse economie verliezen. De Japanse Yen en de Zwitserse Franc zijn ten opzichte van het Britse Pond gestegen doordat de bezorgdheid is toegenomen dat de ‘swine pig’ mogelijk Europa bereikt en deze valuta worden beschouwd als veiligere investeringen in tijden van onzekerheid. Het commentaar van Roger Bootle komt bovenop de blijkbaar toch al problematische situatie waarin Groot-Brittannië zich momenteel bevindt.

Britse economie krimpt snel


De Britse economie krimpt sneller dan vooraf werd verwacht en volgens analisten had de markt niet verwacht dat de inkrimping van de economie, in praktisch alle sectoren, zo snel zou gaan met forse ontslagen en voortdurend negatieve rapporten van bankinstellingen. Het Pond Sterling heeft te kampen gehad met de gevolgen van de Britse binnenlandse problemen en verwacht wordt dat het Pond de komende zes maanden laagterecords zal verbreken.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond verzwakt na opmerking voormalige Brits Treasury Adviser' bijdraagt aan uw kennis.