Pond daalt aanzienlijk en risicoaversie gestimuleerd door event risk week

20-04-2009 14:46
Deze week wordt gedomineerd door ‘event risk’, waardoor risicoaversie is gestimuleerd, terwijl tijdens de handel van afgelopen nacht het Pond met meer dan 200 pips is gedaald. De UK Consumer Price Index (CPI) en werkgelegenheidscijfers zullen de komende twee dagen bekend worden gemaakt en verwacht wordt dat deze het standpunt van de Bank of England zullen bevestigen dat inflatie de doelstelling van 2% zal ondermijnen en dat de economie zal vertragen tot eind 2009. Volgens de Rightmove cijfers zijn huizenprijzen voor de derde opeenvolgende maand met 1.8% gedaald, waardoor meer positieve signalen de economie bereiken.

Budget van de regering: focus op groei en oplossen werkloosheid


Verwacht wordt dat het budget van de regering, dat a.s. woensdag bekend zal worden gemaakt, zal aantonen dat de focus op groei ligt en maatregelen zal bevatten om werkloosheid op te lossen. Kanselier Darling zal waarschijnlijk bekendmaken dat dit jaar de economie met 3.5% zal dalen en dat de recente reddingsplannen zullen resulteren in voortdurende belastingdruk. Het valutapaar GBP/ USD is tot onder het 20-Day SMA van 1.4663 gedaald en dit kan leiden tot aanzienlijke ondersteuning en tot verandering in sentiment.

Euro onder druk – ECB blijft verdeeld


Handelaren negeren de Euro verder, waardoor deze onder druk is gekomen, terwijl de Europese Centrale Bank verdeeld blijft wat betreft niet-standaard maatregelen en additionele versoepeling. Het valutapaar EUR/ USD is gedaald tot 1.2952; significant lager dan het 50-Day SMA van 1.3037. De recente onderzoeken van het Duitse Zew en IFO zullen duidelijkheid geven inzake het heersend sentiment en of optimisme de centrale bank zal beïnvloeden. Marktpartijen verwachten een additionele renteverlaging van 25 bps en een vorm van kwantitatieve versoepeling.

OECD’s Gurria: positieve signalen vanuit China en de VS


De Dollar heeft tijdens de handel van afgelopen nacht ondersteuning gevonden doordat risicobehoefte is afgenomen, hiermee vooruitlopend op deze week die gedomineerd wordt door ‘event risk’. De economische kalender bevat alleen de ‘leading indicator gauge’ die verwacht wordt nog eens 0.2% te dalen, wat aangeeft dat gedurende de komende drie maanden de economie zal verslechteren. Als de inkomstenrapporten in positieve zin blijven verrassen zullen aandelenmarkten mogelijk verder stijgen en zal de Dollar verder verzwakken. José Ángel Gurría Treviño, secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), heeft aangegeven dat er positieve signalen zijn vanuit de VS en China en als de markten geloven in een spoedig herstel kan risicobehoefte op de middellange termijn stabiliseren. Het is te verwachten dat duidelijke signalen van herstel aan het einde van dit jaar verschijnen, wat kan leiden tot onstabiele prijsbewegingen op korte termijn.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond daalt aanzienlijk en risicoaversie gestimuleerd door event risk week' bijdraagt aan uw kennis.