Pond daalt aanzienlijk door stijgende kans op meer kwantitatieve versoepeling

09-04-2009 16:02
Het pond is aanzienlijk gedaald, hoogste dagniveau van 1.4741, vooruitlopend op het rentebesluit door de Bank of England en als gevolg van de Britse Producer Price Index (PPI) cijfers. Ondanks het vooruitzicht dat de centrale bank het renteniveau van 0.50% zal handhaven is het valutapaar GBP/ USD meer dan 100 pips gedaald. Het Britse PPI is vertraagd tot 2.0%, wat het laagste tempo in 20 jaar betekent en het standpunt van de centrale bank onderschrijft dat inflatie de 2% target rente zal ondermijnen. Om die reden neemt de angst voor extra kwantitatieve versoepeling toe, terwijl de BoE kredietvoorwaarden lijkt te versoepelen en deflatievoorwaarden weg te nemen. Het zwakke pond zou verder kunnen dalen als de MPC meer maatregelen impliceert ter verbetering van de liquiditeit op de markten of laat doorschemeren dat de huidige maatregelen niet afdoende zijn.

Japan: omvangrijker stimulus pakket


Tijdens de handel van afgelopen nacht heeft het valutapaar USD/ JPY een niveau van 100.29 bereikt als gevolg van de stijgende vraag naar high-yielding assets en door de mededelingen over een stimulus pakket dat is voorgesteld door de regerende Japanse partij. Dit plan bestaat uit belastingverlagingen en bestedingen ter waarde van ¥15.4 triljoen, terwijl de regering de verdiepende recessie probeert te bestrijden. De yen is gedaald tot 99.80 en een herstel is noodzakelijk aangezien er gehandeld wordt vooruitlopend op de Paasdagen.

Amerikaans handelstekort waarschijnlijk ongewijzigd


De greenback is gedaald ten opzichte van de euro en de commodity valuta´s maar is gestegen ten opzichte van het pond. Risicobehoefte is het belangrijkste thema, wat van invloed zou kunnen zijn op de dollar tijdens de Amerikaanse handelssessie. Handelaren kunnen ook afwachten en minder risico’s nemen met het oog op de naderende Paasdagen. Om die reden kan de vraag naar aandelen afnemen, wat de dollar zou kunnen stimuleren. De Amerikaanse handelsbalans is het enige risico evenement en verwacht wordt dat het Amerikaanse handelstekort ongewijzigd zal blijven op -$36 biljoen, terwijl de zwakke binnen- en buitenlandse vraag elkaar kunnen frustreren. Het ICSC winkelverkoop rapport en de initiële werkloosheidsaanvragen zullen de nodige aandacht trekken als gevolg van de mogelijk binnenlandse groei. Verwacht wordt dat de werkloosheidscijfers ongewijzigd zullen blijven tot boven 600,000, terwijl de consumentenvraag mogelijk zal dalen met 0.80%, wat aangeeft dat de verslechterende arbeidsmarkt consumentenbestedingen verder afremt.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond daalt aanzienlijk door stijgende kans op meer kwantitatieve versoepeling' bijdraagt aan uw kennis.