Japanse yen stijgt door dalende aandelenmarkten

07-04-2009 14:34
De Japanse yen is vandaag gestegen ten opzichte van alle belangrijke valuta’s, als gevolg van de dalende aandelenmarkten van gisteren en door de vooruitzichten dat de handelssessie van vandaag ‘bearish’ blijft. In navolging van de afnemende risicobehoefte is de euro gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar en onder het 1.3300 niveau terechtgekomen nadat de definitieve reading van het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het laatste kwartaal van 2008 een verslechtering heeft geïmpliceerd voor de financiële crisis in de eurozone.

Low-yielding valuta's stijgen


Tijdens de afgelopen twee weken hebben opkomende en ontwikkelde aandelenmarkten een significante groei laten zien, wat vooral is veroorzaakt door de rally van de high-yielding valuta’s. De yen is één van de low-yielding valuta’s op de Forex markt en deze valuta’s beginnen te stijgen als gevolg van het verdwijnend vertrouwen onder investeerders en door de mogelijke correctie die wordt bewezen door de technische onderzoek theorieën.

Handelaren verwachten meer verliezen financiële organisaties


Markten hadden al gerekend op een ongewijzigd renteniveau door de Bank of Japan, terwijl de beperkte kwantitatieve versoepeling mededelingen de aantrekkelijkheid van de Japanse yen definitief hebben verhoogd. Handelaren voorspellen dat financiële organisaties meer verliezen zullen boeken en dat de huidige maatregelen niet voldoende zullen zijn om de financiële crisis afdoende het hoofd te bieden. In deze omstandigheden zullen valuta’s zoals de euro weinig kans hebben ten opzichte van de Japanse yen. Volgens analisten duurt de wereldwijde daling mogelijk niet langer dan een week en daarom adviseren ze een grote mate van voorzichtigheid voor wat betreft de ‘long positions’ met betrekking tot de yen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Japanse yen stijgt door dalende aandelenmarkten' bijdraagt aan uw kennis.