Yen stijgt ten opzichte van de dollar voor de derde opeenvolgende dag

12-03-2009 15:12
Door de mondiale recessie zijn de minder risicovolle valuta´s aantrekkelijker geworden en is de vraag naar risicovolle valuta´s afgenomen. De Japanse yen is ten opzichte van de Amerikaanse dollar voor de derde opeenvolgende dag gestegen. Het Chinese customs bureau rapport heeft aangetoond dat het Chinese handelsoverschot is gedaald tot het laagste niveau sinds februari 2006.

Laatste kwartaal 2008 fataal voor Japanse economie


De euro en het pond zijn kwetsbaar ten opzichte van de dollar en de yen op het moment dat risicoaversie dominant is. Zowel de Australische als de Nieuw-Zeelandse dollar is gedaald ten opzichte van de Japanse yen. De Japanse economie heeft in het vierde kwartaal van 2008 de grootste daling laten zien sinds 1974.

Herzien BBP Japan iets beter dan verwacht


De recente cijfers inzake het Japans Bruto Binnenlands Product beïnvloeden niet alleen Japan zelf maar ook andere landen omdat een extreem slechte toestand alle economiën schade zal toebrengen. Het herzien BBP is iets beter dan verwacht en dit heeft een positieve invloed op de Japanse yen. Volgens analisten zal de economie wereldwijd verder verslechteren in het eerste kwartaal van 2009.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Yen stijgt ten opzichte van de dollar voor de derde opeenvolgende dag' bijdraagt aan uw kennis.