Slechte bankleningen HSBC frustreren pond

09-03-2009 16:23
Verwachtingen dat HSBC, de grootste bank van het Verenigd Koninkrijk, problemen zal krijgen met het managen van de Amerikaanse ‘slechte bankleningen’ hebben geresulteerd in een daling van het pond ten opzichte van alle belangrijke valuta´s vandaag. Zowel de UK FTSE 100 benchmark index als de Japanse Nikkei 225 zijn tijdens de initiële Europese en late Aziatische aandelenmarkt sessies gedaald terwijl het aandeel HSBC vandaag met 18% is gedaald. Meer hulp van de overheid zal nodig zijn om het Britse financieel systeem te herstellen.

Brits ‘weggeef beleid’ deprecieert pond


Analisten wijten de zwakte van het pond aan de aandelenmarkten in het algemeen en aan de situatie van HSBC. De depreciatie van het pond kan verklaard worden door het beleid van de Britse overheid om relatief makkelijk geld te verstrekken aan banken. Normaal gesproken leidt zo´n ‘weggeef beleid’ tot een toename van de monetaire basis, wat resulteert in een valuta depreciatie.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Slechte bankleningen HSBC frustreren pond' bijdraagt aan uw kennis.