RBA handhaaft renteniveau en Australische dollar stijgt

03-03-2009 15:42
De Reserve Bank of Australia heeft onverwachts besloten om het huidige renteniveau te handhaven na de recente, rigoreuze renteverlagingen. Als gevolg hiervan is de Australische dollar ten opzichte van alle belangrijke valuta´s gestegen, wat mogelijk een duurzame groei is. De RBA is van mening dat het bestedingsprogramma van de overheid in combinatie met de laagste renteniveaus allertijden voldoende moet zijn om de economie te herstellen. Om die reden heeft de Reserve Bank of Australia besloten om voor het eerst sinds zeven maanden het huidige renteniveau van 3.25% te handhaven. De Australische dollar is ten opzichte van de pond, euro, Amerikaanse dollar en ten opzichte van de Japanse yen gestegen.

Mogelijk positieve vooruitzichten voor Australië


Het rapport inzake de groei van het Bruto Binnenlands Product in het laatste kwartaal van 2008 zal mogelijk positief uitpakken. Analisten verwachten een groei van 0.2% wat niet slecht is in vergelijking met andere ontwikkelde landen. De huidige groei van de Australische dollar houdt mogelijk enkele weken stand en kan een duurzaam karakter hebben voor wat betreft de korte termijn.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'RBA handhaaft renteniveau en Australische dollar stijgt' bijdraagt aan uw kennis.