Maleise ringgit bereikt hoogste maandniveau

30-03-2009 14:23
Handelaren hebben vrijdag gespeculeerd op het feit dat assets van opkomende markten in populariteit zullen toenemen. Als gevolg van deze speculaties heeft de Maleise ringgit het hoogste maandniveau bereikt. Valuta’s zoals de Zuid-Koreaanse won en de Maleise ringgit zijn bezig aan hun langste periode van winst, terwijl opkomende aandelenmarkten verder groeien. De vraag naar export en naar meer risicovolle assets is toegenomen door de stimuli van en door belangrijke wereldeconomieën zoals China, de VS en Europa.

G20 bijeenkomst van invloed op verwachtingen


De positieve vooruitzichten zijn ook het gevolg van de G20 bijeenkomst die gepland staat voor 2 april a.s. in Londen. Analisten zijn van mening dat de Aziatische valuta’s verder zullen doorgroeien volgende week. De G20 bijeenkomst is belangrijk omdat de trend van handelaren voor wat betreft de ‘oversold’ (als de koersen naar beneden zijn doorgeschoten) valuta’s ‘bullish’ zal blijven zolang de resultaten van deze bijeenkomst niet bekend zijn.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Maleise ringgit bereikt hoogste maandniveau' bijdraagt aan uw kennis.