Indiase rupee bereikt laagste niveau allertijden

05-03-2009 16:12
Indiase bedrijven hebben zich tot de dollar gewend om de geïmporteerde producten te kunnen financiëren. Dit heeft geresulteerd in een daling van de Indiase rupee ten opzichte van de dollar, tot het laagste niveau allertijden. De Indiase economie wordt geconfronteerd met grotere risico´s dan andere opkomende landen en ook de redelijk bescheiden risicoaversie op de globale markten heeft de rupee negatief beïvloed.

Rupee kampt met twee grote problemen


Analisten verklaren de zwakke rupee door het gebrek aan binnenlandse vraag naar buitenlandse valuta’s en door de netto verkoop van Indiase aandelen door buitenlandse fondsen (met een totale waarde van $1.8 billion dit jaar). Als gevolg van deze fundamentele trend zal de rupee mogelijk niet in staat zijn om een duurzame groei ten opzichte van de Amerikaanse dollar te realiseren.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Indiase rupee bereikt laagste niveau allertijden' bijdraagt aan uw kennis.