Handelstekort frustreert Euro en onthulling details reddingplan banken dichtbij

23-03-2009 15:57
Het handelsbalans rapport heeft een stijging van het tekort laten zien van 1.7 biljoen tot 10.5 biljoen en heeft de euro negatief beïnvloed, terwijl de euro een deel van de eerdere winsten heeft verloren. Het rapport heeft een significante afname van de export laten zien, wat blijkt uit de afname van 4% vanuit Amerika; de grootste daling in 5 jaar. Duitsland heeft van alle eurozone landen de grootste economie en de Duitse bouwactiviteiten zijn met 7.8% afgenomen, wat de elfde opeenvolgende maand van afname in activiteiten betekent. Voordat risicobehoefte is gedaald tot 1.3621 was het gestegen als gevolg van de verwachting dat de Amerikaanse regering de details van het banken reddingsplan zou bekendmaken, terwijl de euro een niveau van 1.3738 heeft bereikt.

ECB lijkt rente te verlagen tot dichtbij nul procent


Volgens Trichet, president van de Europese Centrale Bank (ECB), hoeft Europa de bestedingen niet te vergroten, ondanks de verzoeken van de Amerikaanse overheid om de globale economie te stimuleren. Van de andere kant lijkt Trichet een volgende renteverlaging te overwegen, wat voorheen ‘bullish sentiment’ stimuleerde. Ondertussen zijn handelaren optimistisch gestemd aangezien de ECB bereid is om het voorbeeld van andere belangrijke landen zoals Japan, het Verenigd Koninkrijk en de VS te volgen door de rente te verlagen tot dichtbij nul procent. Dit kan een positief effect hebben op de recessie en het kan de terugkeer van groei in 2010 stimuleren, wat wordt verwacht door de ECB. ‘Bullish’ euro sentiment kan terugkeren als risicobehoefte de Amerikaanse handelssessie blijft beheersen.

Geithner zal details reddingsplan banken onthullen


Markten anticiperen op het Public Private Investment Plan (PPIP) van de Amerikaanse overheid, terwijl de druk op de dollar is toegenomen als gevolg van een toename in risicobehoefte. Verwacht wordt dat US treasury Tim Geithner de details zal onthullen van het plan dat het reddingsplan ter waarde van $700 billion zal uitbreiden. Het plan bestaat uit subsidies voor particuliere investeerders ter aanmoediging van het meewerken aan het elimineren van ‘giftige’ bank assets. Het plan richt zich op het losweken van assets in de particuliere sector ter waarde van $500 billion - $1 trillion dollars, die het bankensysteem hebben afgeremd. Er kan sprake zijn van een ‘rally’ in de aandelenmarkten wat de dollar negatief kan beïnvloeden als de markten het plan waarderen, terwijl ondertussen geld wegvloeit uit ‘treasuries’ als gevolg van de behoefte aan ‘yield’. Volgens economen zal het bestaande huizenverkoop rapport een daling laten zien van 4.45 miljoen in februari; de grootste daling ooit. Een negatief rapport kan optimisme temperen en een bewijs zijn voor investeerders dat de huizencrisis nog niet voorbij is. De dollar kan negatief beïnvloed worden als ‘bullish’ sentiment groeit, wat het resultaat kan zijn van een onverwachts herstel in aankopen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Handelstekort frustreert Euro en onthulling details reddingplan banken dichtbij' bijdraagt aan uw kennis.