Zuid Koreaanse won daalt tot dichtbij het op twee na laagste niveau

16-02-2009 14:42
Terwijl de wereldwijde economische crisis verergert is de Zuid-Koreaanse won vandaag ten opzichte van de Amerikaanse dollar gedaald tot het op twee na laagste maandniveau. Dit heeft geresulteerd in een verkoop van de assets van de opkomende markten door investeerders. In 2009 is de Zuid-Koreaanse won met 11% gedaald ten opzichte van de dollar; een van de slechtste resultaten onder de meest verhandelde Aziatische valuta's. Het rapport van zaterdag heeft aangetoond dat de Japanse economie in 2008 met 12.7% is gekrompen. Analisten denken dat de Koreaanse economie in 2009 met minstens 6% zal krimpen.

Verwacht wordt dat de VS in een nieuwe fase van de economische crisis terecht zal komen terwijl het bankenplan en de stimulus mogelijk niet voldoende zijn voor de problematische sectoren. Het ligt in de lijn der verwachtig dat de banken sector en de autoindustrie in maart nieuwe problemen zullen tegenkomen die ze mogelijk niet kunnen oplossen.
Een zwakke won zal niet alleen een stimulans voor de Koreaanse economie zijn maar zal ook leiden tot zeer concurrerende exportprijzen en daarom kan een devaluatie van de Koreaanse won positief uitpakken. Monetaire autoriteiten zullen pas overgaan tot maatregelen als de won in de buurt van 1,400 per dollar komt.

Voor het eerst sinds eind december is USD/ KRW gestegen van 1403.6 to 1427.3.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Zuid Koreaanse won daalt tot dichtbij het op twee na laagste niveau' bijdraagt aan uw kennis.