Roepie noteert recorddaling

20-02-2009 15:47
Na de Amerikaanse aandelenmarkten zijn ook de Aziatische markten ingestort terwijl de Indiase roepie ten opzichte van de Amerikaanse dollar de grootste daling tot dusver in 2009 heeft genoteerd. De Bombay Stock Exchange benchmark index (SENSEX) daalt momenteel met meer dan 2.5% waardoor buitenlandse investeerdersfondsen de Indiase dollar boven de roepie verkiezen en hun Indiase aandelen verkopen. De roepie heeft het elfde laagste (week)niveau bereikt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Negatieve vooruitzichten roepie


Analisten verwachten niet dat de roepie p korte termijn zal stijgen en gevreesd wordt dat de invloed van de recessie op de Indiase economie groter zal zijn dan verwacht. Verder wordt verwacht dat de uitvoer van kapitaal een grote bedreiging zal blijven voor de Indiase roepie, wat een negatieve invloed zal hebben op de handel.

USD/ INR is gestegen van 49.73 tot 49.87; het hoogste niveau sinds begin december terwijl de weekwinst 1.9% bedraagt.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Roepie noteert recorddaling' bijdraagt aan uw kennis.