Inflatiecijfers frustreren euro en Grotere US deelname in Citigroup aanstaande

27-02-2009 15:34
De euro is met meer dan 100 bps gedaald tot 1.2635 als gevolg van de inflatiecijfers van de eurozone. Door de lagere energiekosten zijn de consumentenprijzen in de regio verder gedaald van 1.6% tot 1.1% ten opzichte van de ECB doelstelling van 2%, wat een volgende renteverlaging door de centrale bank rechtvaardigt. Bedrijven verlagen de kosten verder wat kan leiden tot een toename van de werkloosheid in de regio met 8.2% terwijl zorgen over een verdieping van de recessie toenemen.

Bank of England continueert versoepeling beleid


Het pond sterling is meer dan 150 bps gedaald voordat het een niveau bereikte van 1.4150 terwijl Lloyds Banking Group Plc bekend heeft gemaakt dat het nog geen overeenstemming heeft bereikt met de overheid voor wat betreft het ´asset insurance program’. Het consumenten vertrouwen is licht verbeterd, van -39 tot -35, terwijl het economisch klimaat component het laagste niveau ooit heeft laten zien.
De Britse vooruitzichten blijven pessimistisch en meer negatief banknieuws zal de vooruitzichten verder versomberen. Verwacht wordt dat de Bank of England tijdens de vergadering van 5 maart de rente zal verlagen met 50 bps en kwantitatieve versoepeling ligt in de lijn der verwachting. Gouverneur King bevestigde de noodzaak om de geldvoorraad te verbeteren, die is verslechterd ondanks het rigoreuze versoepeling beleid door de centrale bank.

Initieel Amerikaans BBP daalt mogelijk met 7.3%


Risico aversie blijft dominant terwijl zorgen onder handelaren zijn toegenomen als gevolg van de maatregelen door de Amerikaanse overheid. De regering heeft Citigroup gevraagd om particulier kapitaal te genereren en de Raad van Bestuur te veranderen om zo de deelname van de regering te verhogen tot 40%. Verwacht wordt dat de tweede ‘reading’ van het Amerikaans bruto binnenlands product van het laatste kwartaal van 2008 een daling laat zien van 1.6% tot -5.4%. Ook het aantal orders m.b.t. duurzame goederen is gedaald van -3.0% tot -4.6% waardoor het eerste rapport inzake het bruto binnenlands product mogelijk een daling laat zien van 7.3%. Dit leidt mogelijk tot een daling van het persoonlijk consumptie component wat de verwachtingen van economen (-3.7%) zal overtreffen. Een verslechtering in het vierde kwartaal van 2008 zal de verwachtingen inzake toekomstige groei negatief beïnvloeden en verhoogt mogelijk de werkloosheidszorgen en zal Greenback verder stimuleren.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Inflatiecijfers frustreren euro en Grotere US deelname in Citigroup aanstaande' bijdraagt aan uw kennis.