Euro herstelt zich na daling van gisteren

18-02-2009 14:13
Enkele regionale banken hebben vandaag redelijke resultaten gepubliceerd over het laatste kwartaal van 2008 terwijl de euro een bescheiden winst heeft geboekt ten opzichte van de belangrijke valuta’s. De Commerzbank AG en de ING Groep NV hebben de verwachtingen van marktanalisten overtroffen door de goede resultaten. De euro heeft ook geprofiteerd van de EW Economic Sentiment en Eurozone handelsbalans rapporten van gisteren, die betere resultaten hebben uitgewezen dan werd verwacht.

Tijdelijke opleving


Marktanalisten beschouwen het huidige herstel van de euro als een tijdelijke opleving, als gevolg van de actuele marktvoorwaarden en men verwacht niet dat de euro significant zal stijgen ten opzichte van de Japanse yen of the Amerikaanse dollar. Ook de Britse pond heeft vele zwakheden en daalt mogelijk ten opzichte van de euro als een echte trend in tegenstelling tot andere valuta’s die minder risicovol zijn.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro herstelt zich na daling van gisteren' bijdraagt aan uw kennis.