Euro daalt terwijl handelaren terugvallen op zekerheid

02-02-2009 15:45
Vandaag is de euro ten opzichte van de yen gedaald terwijl handelaren ‘safe cash’ prefereerden na het verkopen van risicovolle ‘assets’. Vandaag zijn ook de Aziatische markten gekelderd doordat investeerders verwachten dat het inflatierapport de kans vergroot op een renteverlaging door de Europese Centrale Bank.

De vroege handelssessie heeft geresulteerd in een aanzienlijke daling van de dollar ten opzichte van de euro en tot een verbetering van het laagterecord van december. Daarna heeft de dollar zich hersteld tot bijna hetzelfde niveau als dat van de opening. Door het wekelijkse openingsverschil is het niveau van de euro lager dan dat van de dollar in vergelijking met het slotniveau van afgelopen vrijdag.

De euro heeft de pond verpulverd (als enige belangrijke valuta) als gevolg van de verslechtering van de bankensituatie en van de gehele economie. Het lijkt er op dat de valutahandelaren hun prioriteiten al hebben gesteld voor wat betreft de belangrijke valuta’s, van de meest veilige tot de meest risicovolle: de pond volgt pas na de yen, de dollar en de euro.

Analisten verwachten dat het Eurozone December PPI rapport een aanzienlijke daling van de inflatie in de regio zal laten zien. Dit kan een teken van deflatie zijn, wat de ECB de mogelijkheid zou geven om de rente te verlagen en dit zou resulteren in een daling van de euro ten opzichte van de dollar tot ongeveer 1.24.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Euro daalt terwijl handelaren terugvallen op zekerheid' bijdraagt aan uw kennis.