Australische dollar gestimuleerd door mogelijk einde van renteverlagingen

06-02-2009 16:55
De Australische dollar lijkt de eerste weekwinst ten opzichte van de Amerikaanse dollar te bereiken; het zou de eerste winst in 2009 zijn ten opzicht van de Amerikaanse dollar. Handelaren verwachten binnenkort het einde van de renteverlagingen en een herstel van de Australische economie als gevolg van de stimuleringsmaatregelen door de overheid.

De AUD is deze week voor de derde opeenvolgende dag gestegen. De Reserve Bank of Australia heeft geconstateerd dat de recente versoepeling van het monetair beleid, samen met de fiscale maatregelen, de economie zal stimuleren terwijl valutahandelaren deze constatering als het mogelijk einde zien van de renteverlagingen in Australië. De Australische dollar wordt verder gestimuleerd door de groei van de Aziatische aandelenmarkten, waarvan ook de ‘high-yielding’ valuta’s profiteren.

Een laagterecord van 3.25% blijft een stimulans voor de groei maar bedreigt de prijsdeflatie. Het Australische rentebeleid is nog steeds aantrekkelijk voor handelaren die zich richten op ‘high-yielding’ valuta’s. De regering verwacht een verdere stijging van het bruto binnenlands product dit jaar waardoor Australische markten zeker interessanter worden dan die van sommige ontwikkelde landen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Australische dollar gestimuleerd door mogelijk einde van renteverlagingen' bijdraagt aan uw kennis.