AUD daalt als gevolg van weigering stimulus plan

12-02-2009 14:45
De Australische dollar is vandaag gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar, de Japanse yen en ten opzichte van de euro. Dit als gevolg van de weigering van het stimulus plan dat een waarde van $27.4 billion vertegenwoordigt. Onlangs is de Australische dollar gestegen door de fiscale en liquiditeits voorstellen van Kevin Rudd. Deze maatregelen kosten A$42 biljoen maar zouden de economie geleidelijk moeten herstellen. Gedurende enkele dagen hadden handelaren vertrouwen in de Australische dollar maar de hieruit vloeiende winsten zijn snel verdwenen door het afgekeurde plan.

Valutahandelaren zijn van mening dat elke vertraging voor wat betreft de stimuleringsplannen van de economie een negatief signaal is voor een land dat bijna in recessive verkeert. Zolang het plan niet is goedgekeurd zal dit een negatief effect hebben op de AUD.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'AUD daalt als gevolg van weigering stimulus plan' bijdraagt aan uw kennis.