Aandelenmarkt stimuleert pond

13-02-2009 16:34
Na drie opeenvolgende dalingen ten opzichte van de Amerikaanse dollar is de Britse pond voor de eerste keer gestegen terwijl de Britse aandelenmarkten verassend zijn gestegen. Gedurende de vroege handelssessies is de FTSE (de Britse aandelenmarkt benchmark index) gestegen met meer dan 1.5% voordat de pond ten opizchte van de Japanse yen is gestegen voor de eerste keer deze week. De pond heeft geprofiteerd van de significante daling van het aantal nieuw geregistreerde auto´s in de EU in januari.

De sterkte van de pond is een gevolg van de zwakte van de eurozone terwijl het Duitse en Franse bruto binnenlands product in het laatste kwartaal van 2008 is gedaald. Deze daling heeft de verwachtingen van de marktanalisten overtroffen. De Duitse economie is met 1.7% gekrompen terwijl de Franse economie met 1% is gekrompen.

Ondanks de problematische situatie van de wereldeconomie lijkt het erop dat de investeerders zich vandaag op de risicovolle assests richten. Het rapport van de eurozone demotiveert het grootste deel van de handelaren omdat de pond weliswaar ´high-yielding´ is maar weinig risicovol. Vanzelfsprekend is zo´n groei onzeker en daarom moeten Forex handelaren voorzichtig zijn voor wat betreft een valuta die recentelijk zoveel problemen kende.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Aandelenmarkt stimuleert pond' bijdraagt aan uw kennis.