Pond zakt ten opzichte van yen tot recordniveau

21-01-2009 17:02
Vandaag is de Britse pond ten opzichte van de Japanse yen tot een diepterecord gedaald en ook in relatie tot andere belangrijke valuta’s is de pond aanzienlijk gezakt. Marktpartijen vrezen dat de recessie in Groot-Brittannië zal doorzetten waardoor de Bank of England de rente verder zal moeten verlagen.

De Britse pond heeft ten opzichte van de dollar het laagste niveau bereikt sinds juni 2001 en is voor de vierde opeenvolgende dag gedaald ten opzichte van de euro. De yen is gestegen ten opzichte van alle ‘high-yielding’ valuta’s en heeft een recordniveau bereikt ten opzichte van de Nieuw-Zeelandse dollar en de pond.

De Bank of England heeft vandaag (woensdag) de notulen van de laatste Monetary Policy Committee bijeenkomst gepubliceerd en analisten verwachten dat deze notulen zullen uitwijzen dat de Bank of England nog steeds zeer sterke ‘bearish’ sentimenten heeft. Verwacht wordt dat de pond binnenkort een sterk ondersteunend niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar zal bereiken en daarom moeten handelaren op hun hoede zijn.

GBP/ JPY is gedaald van 124.39 tot 123.74 (het dagelijks minimumniveau bedroeg 122.94; het laagste minimum niveau). EUR/ GBP is gestegen van 0.9273 tot 0.9368 en GBP/ USD is gezakt van 1.3870 tot 1.3775 (woensdag 8:53 GMT).
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Pond zakt ten opzichte van yen tot recordniveau' bijdraagt aan uw kennis.