Dollar daalt als gevolg van verwachtingen reddingsplan banken

28-01-2009 14:45
Handelaren verwachten vandaag dat de Amerikaanse overheid spoedig het reddingsplan voor de bankensector zal aanpassen. Hierdoor zijn de Japanse yen en de Amerikaanse dollar ten opzichte van de meest belangrijke valuta’s gedaald. De dollar is ook gedaald door de verwachting dat de Federal Reserve extra maatregelen zal aankondigen om de kredietvoorwaarden te versoepelen waardoor de druk op Greenback toeneemt. Het ‘bad bank plan’ van Obama bestaat uit het oprichten van een speciaal instituut voor het overnemen van besmette ‘assets’ van de Amerikaanse banken. Dit plan heeft ook bijgedragen aan de daling van de dollar ten opzichte van de ‘high-yielding’ valuta’s.

Analisten verwachten dat goedkeuring en uitvoering van het plan zal leiden tot een groei van de globale aandelenmarkten en dat valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de Japanse yen aanzienlijk zullen dalen, tot ver onder de huidige niveaus.

Vandaag 9:37 GMT: AUD/ USD is gestegen van 0.6633 tot 0.6674, USD/ JPY is nagenoeg gelijk gebleven met een lichte stijging van 89.11 tot 89.22, GBP/ USD is gestegen van 1.4115 tot 1. 4249, EUR/ USD heeft een maximum niveau van 1.3315 bereikt en is gestegen van 1.3182 tot 1.3261.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Dollar daalt als gevolg van verwachtingen reddingsplan banken' bijdraagt aan uw kennis.