Tijd om in te stappen

03-12-2008 16:58
De financiële wereld ondergaat op het moment een onrustige tijd. De wereldwijde economische crisis heeft effect op markten en economieën over de hele wereld en heeft gezorgd voor onstabiele financiële markten. De crisis is heviger geworden ten gevolge van negatieve input van investeerders. De meeste investeerders halen hun geld uit de dalende effecten markten en kijken naar beschikbare alternatieven om te investeren.

Veel investeerders vinden dit alternatief in de forex markt. Terwijl andere financiële markten kunnen crashen, kan de forex markt letterlijk niet crashen. Dit is dankzij het feit dat men in de forex markt investeert in een valuta die gerelateerd is aan een andere valuta. Men koopt en verkoopt altijd op hetzelfde moment. Daarom heeft men er net zo veel voordeel aan als de ene valuta zwak staat tegenover de andere valuta als wanneer de ene valuta sterker staat tegenover dezelfde valuta. In feite wordt de instabiele markt die ontstaan is door de wereldwijde crisis door velen als iets positiefs gezien. De volatiliteit biedt, ondanks waarschijnlijk meer risico, ook betere kansen voor winst. Hoe sterker het verschil wordt tussen beide valuta’s, hoe meer forex handelaren winst boeken.

En omdat deze volatiliteit de handel risicovoller maakt, bieden forex dealers ook handel aan met mogelijkheden om het risico te verminderen. Stop Verlies opdrachten worden vaak gegeven door forex handelaren, omdat deze de kans geven aan handelen om een limiet te zetten op de som die ze riskeren, terwijl de winsten potentieel ongelimiteerd zijn. Men hoeft zelfs niet de hele som van zijn investering te riskeren. Als iemand bijvoorbeeld $100 investeert in een handel kan hij een Stop Verlies opdracht plaatsen die ervoor zorgt dat de handel gesloten wordt op het moment dat de waarde van het valutapaar een niveau bereikt dat slechts $50 op zal leveren. Dit geeft handelaren de kans om zichzelf te beschermen tegen de onvoorspelbare veranderingen op de markt terwijl de handelaren tegelijkertijd de kans krijgen om voordeel te slaan uit dezelfde marktvolatiliteit.

Ondanks deze duidelijke voordelen twijfelen veel mensen nog steeds om te beginnen met de forex handel omdat ze het nooit eerder geprobeerd hebben. Hier gaat eToro een rol spelen. Het eToro forex handel platform is een perfecte plaats om te beginnen met de forex markt omdat eToro u alle voordelen verschaft van forex handel, teruggebracht tot een simpele en visuele overgangszone. eToro’s revolutionaire handelvisualisatie maakt het makkelijk voor forex nieuwkomers om in no time handel vaardigheden te verwerven.

eToro’s educatieve gidsen, tutorials en forums geven u ook toegang tot alle forex informatie die u mogelijk nodig kan hebben. U kunt dan deze informatie bediscussiëren in eToro’s chatruimtes, gratis deelnemen om handel uitdagingen binnen te komen en tips ontvangen van de pro’s die eToro’s Top Traders’ Insight tool gebruiken. U kunt ook forex handelen oefenen door virtueel geld te gebruiken met echte markt prijzen.

Het is nu, meer dan ooit, tijd om forex trading te proberen.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Tijd om in te stappen' bijdraagt aan uw kennis.