Recessie Frankrijk

03-10-2008 16:12
Naar alle waarschijnlijkheid belandt de Franse economie in een recessie. Anderen menen weer dat de Franse economie inmiddels al in een recessie zit. De Fransen zelf ontkennen nog in alle toonaarden, experts van de Europese centrale bank beweren echter anders. De Fransen spreken over een afnemende groei.

Grootste economie van de EU


De Franse economie is de grootste economie van Europa. Voor het tweede opvolgende kwartaal zagen de Fransen hun economie krimpen. Volgens de verwachtingen zal dit het vierde kwartaal niet anders zijn. Na het tweede kwartaal (-0,3%) viel de inkrimping het derde kwartaal iets lichter uit (-0,1%) voor het vierde kwartaal wordt ook een daling van 0,1% verwacht.

Recessie


Volgens de officiële definitie mag van een recessie gesproken worden als een economie twee kwartalen achtereen krimpt. Ook al willen de Fransen het woord niet horen, het lijkt er toch alle schijn van te hebben dat de Franse economie op een recessie afstreeft. Voor zover deze nog niet gaande is. Frankrijk zal daarmee samen met Ierland het tweede land in eurozone worden die zich in een recessie begeeft.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Recessie Frankrijk' bijdraagt aan uw kennis.