Fusie Morgan Stanley

18-09-2008 11:34
Er blijven vrijwel geen zelfstandige Amerikaanse zakenbanken meer over. Morgan Stanley is al de vierde grote bak die hulp nodig heeft. Na de overname van Lynch (Bank of America) en Bear Stearns lijkt Morgan Stanley in de armen van Wachovia of Citic te vluchten. Lehman ging eerder deze week ten onder.

Citic / Wachovia


De grote vraag is niet of Morgan Stanley gaat fuseren, maar met wie er gefuseerd gaat worden. De Amerikaanse bank Wachovia is reeds in gesprek met Morgan Stanley. CNBC melde vandaag het bericht dat ook het Chinese staatsfonds Citic interesse zou hebben.

Roerige tijden


De malaise op de beursen gaat ondertussen onverhinderd door. De grote vraag is wie de volgende grote Financiele instelling is die bekend maakt te gaan fuseren. Wanneer Morgan Stanley zal fuseren blijft er nog slechts één zelfstandige Amerikaanse zakenbank over: Goldman Sachs
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Fusie Morgan Stanley' bijdraagt aan uw kennis.