Beurzen veren op

09-09-2008 14:43
Beurzen wereldwijd reageerden maandag opgelucht op de bekendmaking dat de Amerikaanse overheid de controle over Fannie Mae en Freddie Mac overneemt. Mae en Max verstrekken samen bijna de helft van alle hypotheken in de VS.

Miljarden verliezen
Fannie Mae en Freddie Mac zouden zonder de interventie van de Amerikaanse overheid geheid failliet zijn gegaan. Beide hypotheekverstrekkers leden vele miljarden dollars door de immer voortdurende crisis op de Amerikaanse huizenmarkt.

Oproep Gross
Eind vorige week deed Bill Gros (topman Pimco) een oproep aan de Amerikaanse overheid om meer geld in de financiële sector te steken. Volgens Gross is interventie van de Amerikaanse overheid essentieel voor het overleven van de kredietcrisis.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'Beurzen veren op' bijdraagt aan uw kennis.