ECB verhoogt rente

08-07-2008 11:48
Het werd de laatste maanden al verwacht, de allereerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) is nu ook daadwerkelijk een feit. De ECB verhoogde deze week de rente met 0,25%. Het huidige rentepercentage komt daarmee op 4,25%. Volgens analisten wordt de rente in de eurozone nog dit jaar verhoogt naar maar liefst 4,5%.

Reden voor de rente verhoging is de alsmaar oplopende inflatie in de eurozone. Volgens statistisch bureau Eurostat bedraagt het huidige inflatiecijfer momenteel al 4% Volgens de president van de ECB, Jean-Claude Trichet, was de renteverhoging noodzakelijk om de prijsstabiliteit te bevorderen. De alsmaar stijgende olieprijs is debet aan de alsmaar toenemende inflatie.De Europese Centrale Bank ziet de toenemende inflatie in de eurozone als de grootste bedreiging voor de economie.

De Europese beurzen reageerden allen negatief op de beslissing van de ECB. Zij openden allen fors lager.
Gratis demo account
Privacy policy
We vertrouwen erop dat het artikel 'ECB verhoogt rente' bijdraagt aan uw kennis.